Sunday, May 29, 2011

HHS 3 - Η Πράσινη Πολιτική της Ανασπίτωσης!

Αυτό που σου τραβά το αστικό και προσωπικό ενδιαφέρον είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει και αυτό που δεν σε χαρακτηρίζει. Αυτό που υπάρχει στην καθημερινότητα σου και αναπόφευκτα έχει καθιερωθεί και στα μέσα σου, και αυτό μοιάζει τόσο διαφορετικό και έξω από εσένα και όμως είναι δίπλα σου. Από το Metro μας ΟΛΕ! θα πάμε λοιπόν στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, για αυτούς που μένουν στην ίδια πόλη και όμως σε τόσο διαφορετικές γειτονίες από εμένα.
Για το διαφορετικό ακούς σχόλια, διαβάζεις κείμενα, αλλά μερικές φορές και μία εικόνα είναι αρκετή. Για αυτό λατρεύω τους χάρτες. Μια εικόνα μπορεί  να σου προκαλέσει από την μέγιστη περιέργεια έως την πλήρη αδιαφορία. Να σου γεννήσει μια σειρά από συνειρμούς. Έτσι ακριβώς συνέβη και με τον οικισμό δυτικά των Αφιδνών. Πρώτη σκέψη είναι το καμπύλο σχήμα των οικοδομικών τετραγώνων και οι ομαδοποιήσεις των τετραγώνων σε μία ασυνέχεια, με πολλά κενά μεταξύ τους. Σίγουρα πρόκειται για μία περιοχή με ανώμαλο ανάγλυφο και υψομετρικές διαφορές. Άλλωστε το λιγότερο που θα επέλεγαν οι γιατροί για να μετοικήσουν εκεί είναι θέα , πράσινο και απομόνωση. Επίσης μπορεί να διακρίνεις έναν σχετικό μικρο-μεγάλο σχεδιασμό στην περιοχή και το περίγραμμα να σχηματίζει σχεδόν ένα ορθογώνιο. Σε αντίθεση με τις γειτονικές περιοχές Αφίδνες και  Πολυδένδρι που το σχήμα τους μαρτυρά ξεκάθαρα πως είναι τυχαία-μοιραία-αναγκαία αναπτυγμένες περιοχές .

'Με τρώει πολύ η πλεονεκτικότητα κάποιων ανθρώπων, γι' αυτό θα πάω εκεί να τους ζηλέψω και να γκρινιάξω με την ψυχή μου' σκέφτομαι.. Παίρνω λοιπόν τον Sr.Ευρυγώνιο και φύγαμε.. Αν θες να δεις την ολοκληρωμένη σειρά από ψαγμένες φωτογραφίες του φωτογράφου φίλου μου Sr.Ευρυγώνιου, then flickr the city !!!! Φυσικά ανακάλυψα 2 υπέροχα HHS: HHS3AHHS3B . Στο σημείο Α (παγκάκι αγναντέματος) βλέπεις περίπου την ορατότητα των σπιτιών του οικισμού, πράσινο, δέντρα, λόφοι, την λίμνη, τα άλλα σπίτια του οικισμού, και φυσικά την Πάρνηθα. Στο σημείο Β (βραχώδης κορυφή ενός λόφου)–όπου μου βγήκε η γλώσσα για να ανέβω…-  βλέπεις τα προηγούμενα αλλά και τα Μεσόγεια!!! Υποθέτω πως κάποιοι από τους οικιστές ίσως έχουν και τέτοια θέα…!!!


Ας ξεφύγουμε λίγο από το φυσικό κάλλος και ας πάμε στον εγκεφαλικό κάλο.

Κάποια συνοπτικά από τα διάφορα που διάβασα.. :

1) Το άρθρο της Διονυσίας Λάγιου  στο Έθνος με τίτλο : 'Μια... πολιτεία «τρώει» 7.500 στρέμματα δάσους'  .Είναι πολύ ενδιαφέρον να δεις πόσο εύκολα δημόσια δάση νομιμοποιούνται για οικιστική ανάπτυξη!


2)'Ιπποκράτειος Πολιτεία Real Estate', Ιάσωνας Κάντας ,
Ο δημοσιογράφος πιο κάτω σχολιάζει: 'Το μεγαλύτερο άλλοθι για την έλλειψη του αισθήματος της ατομικής μας ευθύνης είναι ακριβώς αυτή η γενικευμένη ισοπέδωση των πάντων και η απαξίωση κάθε έννοιας συλλογικής διεκδίκησης.'
 
3) Τα λέει όλα, πολλές εικόνες και λίγα λόγια: Μια ξενάγηση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, Indymedia.

4) Εδώ ξεφεύγουμε λίγο:
 Ο Φελλεύς ,Σύλλογος Αγ. Τριάδας Αφιδνών. 
Δεν υπάρχει σου λέω με την καμία!! Τα άτομα έχουν και
blog  για τον οικισμό!! Διαβάστε το περιεχόμενο των αρχείων και τα σοβαρά ζητήματα που καλούνται να επιλύσουν. 
Συνοπτικά :
-ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΗ
 ΤΩΡΑ!!! 
-Τα Νέα του
 Καλλικράτη! 
-Οι πραγματικές προθέσεις και οι στόχοι …στα δύσκολα
 φαίνονται! 
-Νέα για το
 Νερό! 
-Αναφορά για τον εκχιονισμό της Ιπποκρατείου
 

Ωχ δεν μπορώ κατουρήθηκα και πάω να αλλάξω βρακί..!
 
Τώρα εσύ αν δεν έχεις
  να πληρώσεις νόμιμο νερό σου επειδή είσαι άνεργος, τι να σου πω..Δεν μπορείς να καταλάβεις τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΝΟ που βιώνουν οι Ιπποκράτες για την επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης της περιοχής τους !!! 

Και όπως γράφουν οι Μαύροι Πάνθηρες κάπου στο κείμενο του
 Indymedia:

'«Νόμιμα» ή «παράνομα», κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας στερήσει τον αέρα που αναπνέουμε, για να ζήσει το μικροαστικό όνειρο της βίλλας και της μεζονέτας.' 

No comments:

Post a Comment